Malingen revner, krakelere og flager – Hvad skal jeg gøre?

Er maling på din boligs facade begyndt at krakke og flække i store stykker, så er det selvfølgelig noget du kan vil vide hvordan man undgår og hvad roden til problemet er. I denne artikel giver vi dig svar på spørgsmålet og giver dig flere gode tips til hvordan du kan reparere facaden.

Hvad skyldes at malingen krakkelere på facaden? Ofte skyldes det at malingen har været af lav kvalitet. At malingen er blevet fortyndet for meget. Eller at der har været dårlig forberedelse og rengøring af facaden inden malingen blev påført.

FÅ 3 TILBUD FRA LOKALE FAGFOLK

Udfyld formularen og modtag 3 tilbud indenfor 48 timer.
100% gratis og uforpligtende.

Tilbudene indhentes via platformen 3byggetilbud.dk

Sol og varme kan ødelægge malingen

Det er ikke kun maling af lav kvalitet, der kan få malingen til at krakke, det kan også ske hvis en facade udsættes for meget hård og konstant varme over længere tid.

Det ses ofte i sydens sol, hvor maling krakker hurtigere og hvor man skal male ofte for at holde huset pænt. Det er ikke noget vi ser tit i Danmark, men det kan bestemt forekomme.

Problemet opstår oftere i Danmark, når der blvier valgt en billig maling, eller arbejdet udføres af en som ikke gør det ordenligt. Læs alt om maling af facade.

Afskalning af maling kan skyldes fugt

På grund af byggetekniske svagheder ser vi ofte at facader bliver våde, kolde og fugtige. Den fugtige facade kan gøre at malingen ikke binder ordenligt på underlaget og derfor kan malingen begynde at flække og revne.

Skaderne på facaden bør ikke løses alene, du bør finde frem til roden og hvorfor din facade bliver fugtig. Når du har fundet frem til årsagen, så bør du udbedre dem og reparere facaden så hurtigt som muligt.

Sådan undgår du fugt i facaden:

  • Sørg for god ventilation – God ventilation i boligen er nøglen til at kunne undgå fugt både inde og ude i hjemmet. Lad vinduerne stå lidt på klem og du vil opdage at fugten lettere kan komme ud.
  • God isolation – Er huset ikke ordenligt isoleret, så kan der hurtigt dannes fugt både inde og ude, i disse år er der mange ældre boligere som bliver facadeisoleret, hvilket giver boligen en længere levetid og et bedre klima at leve i.
  • anskaf en affugter – En god affugter, kan hjælpe med at trække fugten ud af væggen og opsamle det hele i en beholder. Det er en effektiv og forholdsvis simpel løsning på et stort problem.

Fordele ved at udbedre skaderne hurtigt

Ved at finde steder hvor maling er krakket og hurtigt få dem udbedret, kan du spare dig selv for en masse problemer som kan komme som en afledning af skaderne på facaden.

Med det rigtige værktøj, kan de fleste med lidt handyman i sig, let udbedre små og mellemstore skader i malingen. Er skaderne store og kan de forårsage vandskader og fugtproblemer med tiden, så bør du kontakte en maler eller fagmand der kan kigge på det.

Hvis du konstant er på vagt over for om malingen er ved at krakke, så kan du spare en masse penge, da det kan blive dyrt hvis du venter længe og skaderne når at blive store.

Hvordan undgår du afskalning i fremtiden?

En af de vigtigste tips til at undgå afskalning af maling i fremtiden er at benytte sig af maling af god kvalitet og så give det den optimale beskyttelse, som eksempelvis træbeskyttelse, hvis det er en træfacade.

Inden du går i gang med at male facaden, er det vigtigt at du sætter dig godt ind i, hvilken maling der er blevet brugt før og så ellers klargøre facaden på bedste vis til den nye maling.

Er der tale om en træfacade, så er det vigtigt at træet ikke er for fugtigt inden du påfører maling, fugtigheden i træet må ikke overstige 15%.

Fjern den gamle maling inden du maler på ny

Er det en mindre revne i facaden, så kan du snildt gå i gang med at reparere den selv. Det kræver blot lidt planlægning, det rette værktøj og lidt snilde med hænderne.

Fjern maling med en varmepistol – Den nemmeste metode af dem alle kræver at du har en god varmepistol. Du varmer blot malingen op, til den begynder at boble og så kan du let skrabe den af med en spartel.

Fjern malingen med brun sæbe – En anden nem og lige til metode er at påføre brun sæbe på facaden og derefter komme husholdningsfilm ovenpå sæben. Sæben vil blødgøre malingen og langsomt vil den løsne sig. Det anbefales at lade sæben sidde i 24-48 timer, inden du skraber malingen af med en spartel.

Sandblæsning – Ønsker du at fjerne alt maling fra hele facaden, så vil de to øverste metoder tage alt for lang tid, her er det langt bedre og mere effektivt at sandblæse hele huset. Læs vores komplette guide om sandblæsning af facader.

Få en fagmand til at kigge på det 

Efter som at en bygning hurtigt kan miste værdi, hvis facaden er ødelagt og maling er begyndt at krakkelere, så er det både en god investering og vigtigt at få udbedret skaderne med det samme.

Et professionelt malerfirma kan nemt reparere en facade med afskalninger og revner i sig. Et godt malerfirma vil ligeledes sørge for at du får den bedste maling til din facade og sørge for at facaden får en så lang levetid som muligt. Vi har tidligere skrevet om de forskellige typer af maling til facader.

Så snart du opdager revner i facaden og i malingen, så bør du enten selv udbedre problemet, eller få en fagmand ud hvis opgaven er stor og uoverskuelig.

FÅ 3 TILBUD FRA LOKALE FAGFOLK

Udfyld formularen og modtag 3 tilbud indenfor 48 timer.
100% gratis og uforpligtende.

Tilbudene indhentes via platformen 3byggetilbud.dk

Similar Posts